Videoannonsering

Att annonsera på YouTube är det nya gröna

Att annonsera i videoformat på YouTube känns för många främmande. Men, det är dags att tänka om. Trenden som kom ordentligt under 2017 kommer hålla i sig och ta mer fart under 2018. YouTube är världens näst största sökmotor!

Hur fungerar annonsering på YouTube?

Annonsering på YouTube fungerar ungefär likadant som om ni annonserar i Display-nätverket. Ni kan här välja vem som är mottagaren av er annons. Ni kan segmentera beroende på ålder, kön, plats, intressen osv. Ni kan till exempel välja att rikta era annonser till sportintresserade tjejer i åldrarna 20-30 år som bor i Malmö vilket gör det till en direkt riktad typ av annonsering, med andra ord, inga pengar i sjön. Ni har full kontroll på era utgifter och kan enkelt följa era intäkter och kostnader. Ni betalar dessutom bara om tittarna interagerar med annonsen, alltså bara för de tittarna som verkligen är intresserade av er annons (https://adwords.google.com/intl/sv_se/home/how-it-works/video-ads/). Ni kan visa era annonser innan, under eller efter videoklippet på YouTube. Möjligheterna med video är enorma, är ni redo att anta utmaningen?

Enorma möjligheter med YouTube

  • Användare lägger över 1h per dag på att titta på YouTube på mobilen
  • 1,5 miljard användare är inloggade på YouTube varje månad
  • Under de senaste två åren har antalet små och medelstora företag som annonserar på YouTube fördubblats (https://www.youtube.com/intl/sv_ALL/yt/advertise/)

Annonsering på YouTube är svårt va?

Korta videoannonser ska fånga tittarens intresse på bara några få sekunder. Här går det inte att tänka som om ni gjorde en ”vanlig” reklamfilm, här handlar det om att fånga tittarens intresse på några få sekunder. Hur gör ni det? Ni tar hjälp av folk som kan, som förstår vikten av kvalitet och funktion. Individer som ser videoklippet är vana att i allt högre grad se informativa, högkvalitativa korta videoklipp. Hör ni inte till dem som skapar det så kommer ni inte fånga er potentiella kunds uppmärksamhet. Kvalitet på ljud, upplösning, ljus, klippning osv ska vara i toppklass. Men rätt team, rätt kunskap så kommer er annonsering på YouTube bli en succé!

Fungerar det verkligen?

Video är ett fantastiskt verktyg och det är ofta lättare för en tittare att ta till sig ditt budskap via video än via bild. Just för att det är lättare att skapa och visa en känsla i och med att fler sinnen kopplas på. Det finns en enorm potential med att skapa videoannonser och det är väldigt effektivt om det görs på rätt sätt. Videoannonsering är ett måste under 2018.

Hur kan ni använda det?

Ni har här en möjlighet att visa upp vad just ni har att erbjuda på ett kreativt sätt. Videomarknadsföring är speciellt effektivt vid branding, för att skapa en känsla för vilka ni är och vad ni erbjuder. Om ni exempelvis har en fint spa som inte nyttjas till max, skapa en lockande video som visar upp ert spa och vad tittaren kan förvänta sig hos er. Kanske, leder det inte direkt till försäljning, men nästa gång hen ska boka en spavistelse så är ni förhoppningen top of mind.

 

Ta kontakt med oss!