Vikten av att synas med hjälp av AdWords

När individer ”Googlar” så kommer det upp resultat i en lista på Google. De översta och de understa positionerna innefattar annonser från Google, där ni kan synas! Det är det vi kallar AdWords. AdWords inkluderar annonser i textformat som är anpassade utefter ditt utbud. Det byggs baserat på information på er hemsida samt valda sökord som kunden ska hitta er på. Precis som på Google Display, betalar ni bara när någon klickar på er annons på Adwords.

Ett måste att synas på AdWords

Genom att jobba med AdWords gör ni er synliga för kunder när de söker efter just er produkt. Sannolikheten att er annons leder till ett köp i Googles söknätverk är högre än i andra digitala kanaler då kunden aktivt letar efter en produkt som er. Relevansen här är otroligt viktigt, att er annons och ert utbud matchar. Det kan annars uppfattas oseriöst. 

När ni har kampanjer på sociala medier eller display är det viktigt att följa upp med en annons på AdWords. Det är inte alltid säkert att kunden utför sitt köp direkt via de andra kanalerna, utan vid ett senare skede utför en sökning och då bokar/köper. 

Vikten av att synas

Att annonsera med AdWords är idag nästan ett måste! Mycket trafik kommer idag från mobila enheter, där annonserna innehar översta positionen i listan av resultat. Användare gillar inte att scrolla, de vill snabbt hitta den informationen de söker. Just därför finns det en jättechans för er att synas med era produkter när kunden är i köpfasen. 

Viktigt att tänka på: Era annonser måste vara relevanta baserade på er landningssida, era sökord och er annonstext. Dels så går era kostnader ner och dels blir ni även mer relevanta för kunden. För det handlar inte bara om att få in mycket trafik och hoppas på att ni träffar rätt. Ni vill åt de kunderna som faktiskt söker efter just er och er produkt.  Genom att vara relevanta får ni också en konkurrensfördel och investerar era pengar där de verkligen gör nytta.

Har ni frågor angående AdWords?

Vi svarar gärna på era frågor!

 

Ta kontakt med oss!