Vikten av att annonsera på sociala medier

Att bygga upp en stor fanbase som interagerar med era inlägg är lättare sagt än gjort. Vikten av värde och transparens är oerhört viktigt, tyvärr räcker det sällan. Genom att addera annonsering på sociala medier når ni de kunder ni vill nå ut till.

Varför ska vi annonsera?

Sociala medier som Facebook och Instagram är ypperliga verktyg när det kommer till att nå ut till sin målgrupp på ett än så länge väldigt kostnadseffektivt sätt. Här kan ni med bra material skaffa er ett stort försprång och en stor fanbase vilket är av största vikt när ni presenterar era erbjudanden och paket.

Facebook har ändrat sin algoritm

Facebook ändrar i sin algoritm ofta och det har nyligen skett en uppdatering. När ändringar sker får vi besked om vad den nya förändringen kommer att innebära för oss. I era flöden kommer ni i större utsträckning se inlägg från vänner och familj än från de företag ni följer vilket som privatperson kan kännas skönt. Men för oss så får vi hitta nya smarta sätt att nå ut till våra följare. Det är nu mer än någonsin otroligt viktigt att annonsera på sociala medier. Framförallt också till den målgrupp som redan följer er. Ni har säkert lagt märke till att de inlägg ni skriver inte längre når ut till så många som de brukade göra. Möjligheten finns att annonsera till er fanbase, då kommer de i större utsträckning få tillgång till det material som ni vill visa för dem. 

Tips: Variera era inlägg och se vad som skapar interaktioner hos era existerande följare. De inlägg som går hem kan ni sedan köra som annonser. På det viset skapar ni er en fördel då ni vet vad som fungerar hos er målgrupp.

Skapa konkurrensfördel

Många hotell och destinationer idag är inte så noga med vad de lägger upp, så länge det kommer upp ett inlägg då och då. Det ger en stor fördel för de som har lagt en tydlig plan och strategi för hur deras inlägg ska se ut och har en bra spridning på information och värdeskapande åtgärder. Om ni lägger upp en bra sociala mediestrategi och adderar annonsering med bra kvalitet, så har ni kommit långt. 

Riktade annonser är ett måste

Det handlar om att rikta sina annonser mot rätt målgrupp för det budskap ni vill nå ut med. Alla som söker efter en hotellövernattning är inte intresserade av att ni erbjuder spabehandlingar, de är mer upptagna av er service. Så, ett budskap till alla fungerar inte, ni måste vara direkta och konkreta. Hotellgäster idag är mer kräsna och känsliga för information som inte är aktuellt för dem. I själva verket kan information som når dem via exempelvis Facebookannonsering göra dem upprörda och skapa en negativ känsla mot ert hotell. 

Sammanfattningsvis, glöm inte att annonsera för att nå till dem ni vill nå ut till. Lika viktigt är det att budskapet som når dem är riktat till dem, det måste kännas personligt för dem för att det ska vara aktuellt. Det krävs mycket jobb för att få till en perfekt kampanj på Facebook eller Instagram, men träffar du rätt blir resultatet väldigt gynnsamt.

 

Ta kontakt med oss!